Презентација на традиционални ракотвордби од Северна Македонија во Шарџа, ОАЕ

19 јануари 2023

Одлична презентација и учество на Република Северна Македонија на 13-та сесија на Меѓународниот форум за традиционални занаети во Шарџа (SITCF), организиран од Sharjah Institute of Heritage, под слоганот „Килим и текстил“ со учество од 18 земји.

Високите функционери и посетителите имаа можност да бидат сведоци на колоритниот традиционален текстил, теписите и ракотворбите од Северна Македонија, особено од беровскиот регион. Амбасадорот на Северна Македонија во ОАЕ, Н.Е. Абдулкадар Мемеди беше пречекан од Н.Е. д-р Абдулазиз Ал Мусалам, претседател на Sharjah Institute of Heritage на свеченото отворање и го посети павилјонот на Северна Македонија.

Павилјонот на Северна Македонија заедно со другите земји ќе ги пречека посетителите во SITCF Sharjah Research Technology and Innovation Park на 18-19 јануари.